Lungo Mare

Hvar

Gostilna

Podatki

GPS 43° 10' N , 16° 26' E
Tel. +385 98 361 543
Obratovalni čas 15.4. - 30.10.
Naslov Veljka Kovačevića 16a
Kraj Hvar
web http://www.lungomare-hvar.com
e-mail lungomare.hvar@gmail.com

Info

Restavracija Lungo Mare je v jugovzhodnem delu mesta Hvar v istem zalivu kot je bencinska črpalka. S plovilom se lahko zasidramo v zalivu ali pa v mestni luki Hvar in se ob obali sprehoditi mimo Frančiškanskega samostana vse do restavracije.

Restavracija deluje od leta 2005. V izjemno kratkem času so prepričali goste z družinsko atmosfero, ugodnimi cenami, ter bogato gastronomsko ponudbo.

Lastnik restavracije Petar Hure je dolgoletni gostinec. Po dvanajst letih dela v tujini, kjer je svoje kuharske veščine izpopolnjeval v hotelu Esplanada, se je vrnil na Hvar. Skupaj s soprogo Ivano sta v lastni hiši odprla čudovito restavracijo. Petar je bil že pri svojih 18. letih proglašen za najboljšega kuharja na otoku Hvar. Na kulinaričnih tekmovanjih je osvajal številne nagrade. Bil je tudi predstavnik dalmatinske kuhinje na Olimpijskih igrah v Sarajevu leta 1984. Po povratku iz Nemčije se je odločil za odprtje svoje lastne restavracije »Lungo Mare«.

PRIPRAVA HRANE

Gastronomska ponudba restavracije Lungo Mare se razlikuje od ostalih hrvaških restavracij. Nudijo domačo hrano, ki jo sami imenujejo »spizo«. Nudijo jedi iz podpeke, telečje golenice, hobotnico v vinu, pašticade, gregade. Lahko se odločite za testenine Marco polo. Makarone za jed pripravljajo sami in takšnih ne boste našli nikjer drugje na Hrvaškem. Poleg paškega vam bodo ponudili tudi domač livanski sir, ocvrt feta sir z marmelado iz brusnic in domačim kruhom. Za predjed lahko izberete tudi ribji karpačo iz grdobine. Za ljubitelje mesa so na voljo različne vrste biftekov, goveji medaljoni v različnih omakah in jagnjetina na žaru. Za ljubitelje pristnih hvarskih okusov pa nedvomno priporočajo jagnjetino Lungo mare, ki je hišna specialiteta. Pripravijo jo v pikantni omaki z medom in žajbljem.  Tisti, ki prisegajo na vegetarijansko hrano, ne bodo ostali lačni. Tudi zanje so v stalni ponudbi vegetarijanske jedi z obilico sveže zelenjave, ki jo pridelajo na domačem vrtu.

POSTREŽBA

Restavracija je družinska. Med sezono jim pomagajo sodelavci, ki poskrbijo, da bo vaša večerja posebno doživetje v prijaznem ambientu otoka Hvara.

CENE

Čeprav mesto Hvar slovo po visokih cenah, vas bodo v restavraciji Lungo Mare presenetili z ugodnimi cenami in vrhunsko ponudbo. Vaše denarnica ne bo preveč shujšala.

Svojo mizo lahko rezervirate kar na njihovi spletni strani: http://www.lungomare-hvar.com

Vreme

Danes

  • voz

Jutri

  • voz

Ponedeljek

  • voz

V bližini

Ocena
3.6

Lega 4
Ponudba 4
Hrana 3
Postrežba 3
Cena 4

Komentarji