Besca Vecchia

Krk

Gostilna

Objavil(a) eNavtika

Podatki

GPS 44° 57' N , 14° 41' E
Tel. +385 (0) 98 9159 545
e-mail info@besca-vecchia.com
web www.besca-vecchia.com
Kraj Stara Baška
Naslov Stara Baška bb

Info

Konoba Bescia Vecchia se nahaja v Stari Baški na otoku Krku v neposredni bližini cerkve. Je majhna družinska gostilna z enkratnim razgledom nad zalivom Stare Baške, otokom Rabom na jugu, Cresom na zahodu, ter Sv. Grgurjem in Golim otokom na vzhodu. Hiša je iz 17. stoletja in je bila pred dobrimi 20 leti popolnoma obnovljena v stilu stare domačije iz časa, ko je bila zgrajena. Plovilo lahko privežete v luki Stara Baška ali pa v zalivu sidrate. Ker se konoba nahaja v starem delu vasi, ki je dvignjen nad zalivom, se boste do gostilne morali sprehoditi. Predlagamo, da se sprehodite kar po cesti iz luke pa vse do starega jedra vasi, kjer boste v intimnem okolju gostilne in enkratnem razgledu uživali v okusni večerji. Do gostilne se lahko tudi pripeljete z avtom iz kraja Punat proti stari Baški. Ko zagledate vaško cerkev, se obrnite desno in pripeljali se boste prav pred gostilno.

Info

Konoba Besca Vecchia je konoba, ki jo boste težko našli, če ne veste zanjo. Če je ne boste obiskali vam bo žal. Gostilna je družinske narave in v njej celotna družina prispeva svoj delež k enkratnim gurmanskim užitkom. Poleg samega okusa boste presenečeni nad izjemno inovativno vizualno prezentacijo jedi, ki vam bodo jedi prinesli na mizo. Šef kuhinje se lahko pohvali z bogatimi kulinaričnimi izkušnjami in francosko šolo. Za goste pripravlja jedi, ki so posebne in edinstvene, pa vseeno značilne za kraj. Vsa sestavine so vedno sveže, začinjene so z začimbami, ki jih sami naberejo v okoliških hribih in jih uporabljajo za pripravo različnih omak k jedem. Pri pripravi uporabljajo le domače olivno olje in domače vino. Če otoka Krka ne poznate, potem vam lahko odkrijemo skrivnost, da na otoku pridelujejo belo vino imenovano Vrbnička žlahtina. Nekateri pridelovalci so se naučili zelo dobro kletariti in izbor vrhunske Vrbničke žlahtine nikakor ne bo napaka. Šef kuhinje je s kombinacijo francoske in vrhunske domače kuhinje pripravil številne jedi novih okusov in posrečenih načinov serviranja. Izbirate lahko med inovativnimi jedmi iz sveže ribe, rakov in školjk, ki so nepogrešljivi na krožniku domačinov. K jedem vam bodo kot prilogo ponudili domačo zelenjavo. Vse bo pripravljeno le z domačin olivnim oljem vrhunske kvalitete. Po obedu se vam bo sigurno prilegla še domača sladica ali pa doma izdelani likerji, smokovača ali medica. Šef kuhinje zagotavlja, da boste pri njih vedno uživali v vrhunski romantični kuhinji.

Info

Gostilna Besca Vechia je družinska gostila, kjer vedno poskrbijo za domače vzdušje z veliko romantike in gurmanskimi užitki. Prijazni natakarji vam bodo hitro postregli, kar se tisti dan najboljšega pripravlja v kuhinji. Gostilna je majhna in predlagamo, da si mesto v njej prej rezervirate. Kljub temu, da jih je nekoliko težko najti, tisti, ki jo poznajo, radi ponovno pridejo k njim.

Info

Cene v gostilni so zmerne in se ne razlikujejo od ostalih gostiln na otoku Krku.

Vreme

Danes

  • voz

Jutri

  • voz

Torek

  • voz

V bližini

Ocena
4

Lega 3
Ponudba 5
Hrana 4
Postrežba 4
Cena 4

Komentarji