Dado

Rab

Gostilna

Podatki

GPS 44° 44' N , 14° 47' E
Tel. +385 91 187 0539
Obratovalni čas 1.1. - 31.12.
Delovni čas 12.00 - 23.00
Naslov Banjol 748
Kraj Rab

Info

Restavracija Dado je v kraju Banjol na otoku Rab. Od obale je oddaljena dobrih 50 m. S plovilom lahko pristanemo na enem izmed številnih pomolov v bližini ali pa sidramo.

Dado je družinska gostilna. V kuhinji je glavna soproga lastnika, ki ji pomagata sin in občasno tudi lastnik gostilne Marinko.

PRIPRAVA HRANE

Gostilna ponuja raznovrstno hrano. Poleg tipičnih dalmatinskih jedi pečejo tudi različne pice. Spečejo jih v krušni peči, ki jo kurijo le z lesom.

V ponudbi so vedno sveže morske jedi, ki jih pripravijo iz najbolj svežih sestavin. Morska hrana je odvisna od dnevnega ulova. Vedno so na voljo sveže ribe, morski sadeži, hobotnice, lignji in še bi lahko naštevali. Vso ponujeno morsko hrano ulovijo sami. Z veseljem vam bodo pripravili brodet, jadranske lignje na žaru, školjke na buzaro in sveže ulovljene ribe pripravljene na žaru ali v pečici. Za ljubitelje mesnih jedi so na voljo tradicionalne domače specialitete, na željo pa vam bodo spekli tudi doma pripravljene čevapčiče z rižem.

Za ljubitelje rižot in testenin so na voljo številne možnosti. Ponudba je odvisna od dneva. Vprašajte, kaj priporočajo.

Pri vseh jedeh vam bodo postregli z domačim kruhom pečenim v krušni peči. V kombinaciji z domačim olivnim oljem in soljo bo odličen dodatek jedem.

POSTREŽBA

Za strežbo poskrbi hčerka, ki ji v visoki sezoni pomagajo štirje natakarji. Poskrbeli bodo, da boste postreženi hitro in prijazno.

CENE

Običajen meni bo stal približno 150 HRK na osebo. Če se boste odločili za 3–4 hodni meni, pa bo strošek okrog 200 HRK na osebo.

Vreme

Danes

  • voz

Jutri

  • voz

Sreda

  • voz

V bližini

Prihajajoči dogodki

Ocena
3.2

Lega 4
Ponudba 3
Hrana 3
Postrežba 3
Cena 3

Komentarji