Kanajt

Krk

Gostilna

Podatki

GPS 45° 2' N , 14° 37' E
Obratovalni čas 17-24h(01.04.-01.10.) - 16-23 (01.10.-01.04.)
Kraj Punat, Krk
Naslov Puntica
Tel. + 385 (0) 51 654 340
web www.marina-punat.hr
e-mail restoran.kanajt@kanajt.hr

Info

Restavracija Kanajt leži le dobrih 100 m od marine Punat, v kateri boste vedno našili prosto mesto za privez. Mesto si lahko predhodno rezervirate tudi na VHF kanal 17. Kot gostu marine vam v restavraciji Kanajt pripada 10% popust. Iz marine Punat do restavracije Kanajt vodi lepo osvetljena pot. Gostilna leži dvignjena nad marino Punat in Puntarsko drago. V večernih urah je razgled proti zahodu izjemen, kakor tudi sončni zahodi. Restavracija Punat je nekoliko odmaknjena od ceste, in je obdana s starimi oljkami, boste v gostilni vedno uživali v miru. Restavracija ima v dveh notranjih dvoranah prostora za 40 gostov, zunaj na vrtu pa lahko ob izvrstni hrani uživa 60 gostov.

Info

V restavraciji Kanajt pripravljajo jedi na tradicionalni Krški način. Najraje se pohvalijo s svojimi jedmi izpod peke. Pripravo teh jedi si je možno ogledati, ker se kuha odvija neposredno ob mizah. V njihovi ponudbi je pršut Žužič z otoka Krka, črni ovčji sir, Zeleni Bodul iz Korniča, Krška jagnjetina. Pripravljajo tudi domače, ročno izdelane Šurlice - posebna oblika testenin z otoka Krka, ki jih pripravijo z različnimi omakami kot so škampova omaka, vampi domače jagnjetine, goveji golaž, za vegetarijance pa jih pripravljajo z domačim črnim ovčjim sirom, ki ga izdeluje družina Mrakovčič iz Korniča nad Puntarsko drago. Vsa hrana je pripravljena z olivnim oljem vrhunske kvalitete iz lastne oljarne. Seveda so v restavraciji Kanajt na voljo tudi ribe in ribje specialitete, ki jih pripravljajo na različne načine. Poleg plemenite ribe, se radi pohvalijo s Kvarnerskimi škampi, ki so servirani skupaj s kuhano zelenjavo, domače lignje na žaru, carpaccio hobotnice ali pa hobotnica iz podpeke. Seveda se je po večerji potrebno še posladkati. V restavraciji Kanajt pripravljajo tipično Krško sladico Presnac, kolač iz domačega ovčjega sira. Edino pri njih boste lahko poizkusili tudi domači sladoled iz fig ali pa iz lavande. Poleg raznolike hrane v restavraciji nudijo tudi bogat izbor vin. Priporočajo Šipun iz Vrbnika, ki je že 6 let zapored najkvalitetnejše vino žlahtina. V ponudbi so tudi druga vina, šampanjci in poa likerji domačih, Krških proizvajalcev.

Info

Za postrežbo v restavraciji Kanajt skrbijo prijazni in izurjeni natakarji. Poleg profesionalne postrežbe boste vedno deležni tudi nasveta, kaj je v gostilni najbolj sveže in kaj priporočajo posamezen dan.

Info

Cene hrane v restavraciji Kanajt so primerne ponudbi. Vsa hrana v gostilni je pripravljena izjemno kvalitetno, tako da cena glede na kvaliteto ni visoka. Za vse goste marine, tako stalne kot tranzitne nudijo popust v višini 10%.

Priporočamo

- krška jagnjetina iz podpeke (slika 7)

Priporočamo

- šurlice na različne načine

Priporočamo

- škampi ali školjke na buzaro (slika 8)

Priporočamo

- hobotnica iz podpeke (obvezno naročilo vsaj 2 h vnaprej)

Priporočamo

- plemenita riba na žaru (odvisno od dnevne ponudbe)

Priporočamo

- piščanec iz podpeke (slika 9)

Vreme

Danes

  • voz

Jutri

  • voz

Sobota

  • voz

V bližini

Prihajajoči dogodki

Ocena
4.12

Lega 4.5
Ponudba 4.3
Hrana 4.3
Postrežba 4
Cena 3.5

Komentarji

Janez Babnik
Vrhunska hrana za razumno ceno.
Tue | 21 Jul | 2015