Šešula

Šolta

Gostilna

Podatki

GPS 43° 23' N , 16° 12' E
Delovni čas 15.00 - 24.00
Globina vode 3,5 m
Delovni čas 09.00 - 24.00 (1.7.-15.9.)
Obratovalni čas 15.4. - 15.10.
Kraj Zaliv Šešula, otok Šolta
Naslov Uz more 87, Maslinica
e-mail leu.tihana@gmail.com
Št. Privezov 12
Tel. +385 (0)91 882 7076; +385 (0)91 557 5927

Info

Gostilna oziroma konoba Šešula se nahaja v zalivu Šešula na zahodni strani otoka Šolte le eno navtično miljo južno od zaliva Maslinica. Leži v zelo dobro zaščitenem zalivu pred vsemi vetrovi in nudi privez gostom restavracije. Plovilo je možno privezati na boje pred gostilno, lahko pa tudi sidramo na lastnem sidru v neposredni bližini. Za vse goste restavracije je privez plovila brezplačen. Ker je ob obali globina morja premajhna za pristanek, gostom nudijo prevoz s plovila do obale in nazaj.

Info

V Konobi Šešula pripravljajo hrano na tradicionalen način, kot so kuhale njihove none pred sto in več leti. Na meniju so domače jedi, ki izvirajo z otoka Šolte in avtohtone dalmatinske jedi. Hrano pripravijo na žaru ali pa v podpeki, ki jo tudi sami vedno priporočajo. Za pripravo hrane v podpeki je potrebno predhodno naročilo vsaj 2 uri vnaprej. Hrano pripravlja kuhar Blaž, domačin iz otoka Šolte, ki je številna leta preživel kot ladijski kuhar na različnih križarkah. Hrana, ki jo pripravljajo je večinoma avtohtona z otoka Šolte. V njihovi ponudbi boste našli jedi, ki jih ne boste našli nikjer drugje na Šolti ali drugih delih Jadrana. Vsako leto njihovo ponudbo razširijo z dodatnimi specialitetami njihovega otoka. Na njihovem jedilniku boste vedno našli najkvalitetnejšo svežo jadransko ribo, ki je pred nekaj urami še plavala v okoliškem morju, meso, ribe in hobotnice iz podpeke, vse vrste morskih specialitet, tradicionalni šoltanski brodet z lignji, ki ga lahko dobite le v njihovi gostilni in številne a la card jedi. Za sladokusce je na meniju tudi tradicionalna dalmatinska sladice rožata. Poleg hrane vedno ponudijo kvalitetno domače vino.

Info

Konoba Šešula je družinska gostila, zato v njej delajo družinski člani, pomagata pa jim dva natakarja, kuhar in drugi pomočniki. Ker se zavedajo, da je le kvaliteta in prijaznost tista, ki vas bo znova in znova privabila v njihovo gostilno, delajo z isto ekipo že številna leta. Gosti, ki jih redno obiskujejo se tega zavedajo in večino že poznajo. Vsi so vedno prijazni in vam bodo z veseljem svetovali najkvalitetnejše jedi z njihovega jedilnika

Info

V gostilni imajo zelo zmerne cene in jih stalno prilagajajo ponudbi v ostalih po kvaliteti primerljivih gostilnah.

Priporočamo

- šoltanski brodet s kalamari

Priporočamo

- sveža ulovljena riba 1. kvalitete

Priporočamo

- jedi iz podpeke (meso, ribe ali hobotnica)

Priporočamo

- domači pršut in siri

Priporočamo

- tradicionalna dalmatinska rožata

Vreme

Danes

  • voz

Jutri

  • voz

Ponedeljek

  • voz

V bližini

Ocena
3.6

Lega 4.2
Ponudba 3.4
Hrana 3.6
Postrežba 3.6
Cena 3.2

Komentarji

Milena
Se popolnoma strinjam z Gasperjevim komentarjem in glede cen tudi z Michaelom. Bili tam 3x prvic, zadnjic in nikoli vec
Mon | 25 Jul | 2016
Gašper R.
Obisk te konobe mocno odsvetujem! Kvaliteta, postrezba in cena pod vsakim nivojem, zal Je pa dobra lokacija in varen privez...
Sun | 26 Oct | 2014
Michael
Bili v konobi Šešula.Glede prijaznosti in priveza vse štima.Cene pa zasoljene.Brudet od lignjev 160Kn-porcija.1kg kvalitetne ribe 450Kn.Priloge in solate 25Kn.Večerja za 6 ne preveč lačnih 1850Kn.
Res je hrana okusna in očitno cene prilagajajo verjetno kot v butique Hotelu Marchi-Martinis.
Fri | 03 Oct | 2014